Strona 2 z 2

Re: Ocet jabłkowy

PostNapisane: 06 lis 2011, 12:04
przez Sandra
Bianka, ja swój niedoszły ocet wyrzuciłam ponieważ "weszła" mi tam pleśń. Być może stało się tak dlatego, że nie zaciemniłam słoja. Nie wiedziałam, że tak trzeba zrobić. Słój stał w kuchni na parapecie, gdzie do południa intensywnie operuje słońce. No ale nic się nie stało, jak to się mówi "pierwsze śliwki - robaczywki" :lol:

Re: Ocet jabłkowy

PostNapisane: 07 lis 2011, 12:26
przez Bianka
Wielka szkoda :( Czemu weszła pleśń to nie wiem. Owiniećie słoja jest ważne dlatego, aby cenne składniki się nie utleniały. Dobrym naczyniem jest kamienny garnek.

Re: Ocet jabłkowy

PostNapisane: 25 kwi 2014, 12:37
przez favorina
trzeba to dobrze zabezpieczyć to ie będzie problemu z pleśnią