Strona 2 z 2

Re: Kakao

PostNapisane: 11 wrz 2011, 11:38
przez Sandra
Budyń bananowo kakaowy jest bardzo pożywny. Jeśli zrobię go z całego awokado i dwóch średniej wielkości bananów to wychodzi całkiem spora porcja. Jeśli zjem sama całą taką porcję, to jest to dla mnie posiłek, jestem po tym solidnie najedzona.Nic w tym dziwnego, przecież avokado jest bogate w bardzo zdrowe tłuszcze. Jeżeli ktoś by chciał podać go jako deser np. po obiedzie, to wystarczy dla kilku osób.

Banany powinny być dojrzałe, takie z brązowymi kropkami, gdyż wtedy nie ma potrzeby dosładzania budyniu, chyba, że ktoś lubi bardzo słodkie.

Przepis na budyń nie jest moim pomysłem, znalazłam go w internecie, już nawet nie pamiętam na jakiej stronie.

Re: Kakao

PostNapisane: 13 kwi 2012, 22:33
przez Basia
Budyń z kakao stał się moim ulubionym popołudniowym deserem i zajadam go bardzo często, właściwie to każde ładne awokado, jakie uda mi się dostać, przerabiam na budyń. Rozsmakowali się w nim także moi bliscy ;). I w tym miejscu bardzo chciałabym podziękować za ten post Biolanderowi i Sandrze za przepis, wpisałam w wyszukiwarkę surowe kakao, trafiłam na raw food i tak zaczęła się moja podróż w świat surowych warzyw i owoców i coraz lepszego zdrowia i samopoczucia

Re: Kakao

PostNapisane: 14 kwi 2012, 14:29
przez Sandra
Cieszę się Basiu, że posmakował Ci budyń. :D
Zamierzam trochę poeksperymentować z tym budyniem jak już będą tegoroczne owoce. Myślę, że z truskawkami lub malinami byłby niezły. Tylko wtedy chyba już bez kakao. Zresztą nie wiem, trzeba wypróbować różne wersje.
Raw food też bardzo mnie pociąga ale jakoś nie bardzo wychodzi mi wprowadzenie tej diety w życie. W każdym razie staram się zjadać jak najwięcej surowych warzyw i owoców.