OD TŁUSZCZU SIĘ NIE TYJE

OD TŁUSZCZU SIĘ NIE TYJE

Postprzez Biolander 26 paź 2016, 22:13

Węglowodany - kasza, ryż, trochę ziemniaków, płatki owsiane
Białko - mięso kurczaka, wątróbka drobiowa, jajka kurze całe (żółtka są bardzo zdrowe, nie patrzcie na cholesterol bo jego szkodliwość to blef), ryb bym nie używał no chyba że sporadycznie, twarogi. Nie używać mleka bo jest szkodliwe.
Tłuszcze - orzechy, do smażenia tylko kokosowy, olej lniany na surowo i oliwe z oliwek dla urozmaicenia, smalec jak ktoś ma smak na chleb to śmiało smarować (no tłuszcze pochodzenia zwierzęcego), innych tłuszczów nie używać (roślinnych, margaryna, olej rzepakowy, słonecznikowy itd) we względu na niekorzystne działanie (wyrzut ogromnej ilości wolnych rodników) a dodam, że podgrzanie oliwy z oliwek czy oleju lnianego spowoduje też wyrzut wolnych rodników... wiec nadają się tylko do używania na surowo bez podgrzewania.

Warzywa to tam wiadomo, co jest pod ręką to się zajada.

Owoce, wiadomo po intensywnym wysiłku najlepiej, albo po południu tam jakieś jabłuszko, banana, kiwi itp zawierają cukry szybko przyswajalne, źródło witamin.

MIKROFALÓWKA .. podgrzewanie nawet chwilę sprawia, że substancje odżywcze witaminy, minerały, ważne pierwiastki po prostu ulegają degradacji/utlenieniu. Takie jedzenie jest po prostu jałowe. Organizm traktuje to jako coś, z czym trzeba walczyć. Tak się dowiedziałem.

OD TŁUSZCZU SIĘ NIE TYJE. Tylko od węglowodanów. Są redukcyjne diety wysoko tłuszczowe skuteczne, przedawkujesz olej to się zesrasz (biegunki dostaniesz) a przedawkuj węglowodany to się będą odkładały jako tkanka tłuszczowa.

Ważne, żeby SPOŻYWAĆ PŁYNY herbatę, wodę itp PRZED POSIŁKIEM ok 30 minut, NIE W TRAKCIE POSIŁKU ANI PO. Chodzi o to, żeby nawodnić organizm przed, bo w trakcie czy po posiłku to rozrzedzamy kwasy żołądkowe (zmieniamy ich ph z kwaśnego w górę) a wiadomo kwas solny żeby dobrze rozpuszczał i trawił musi mieć niskie ph, jak ma wysokie.. no sory ale nie trawi tak jak powinien. Można użyć 1-2 łyżeczek octu jabłkowego przed posiłkiem, żeby zakwasić żołądek. Zakwaszanie organizmu to bardzoooooo ważna sprawa, czasami np jest to przyczyną łuszczycy, zakwaszamy żołądek i nie ma łuszczycy.. albo jakichś alergii przykładowo. Bardzo ważna sprawa. Może zdażyć się że po wypiciu łyżeczki octu jabłkowego, zacznie boleć nas brzuch, znaczy to że mamy wrzody żołądka i trzeba to leczyć, bardzo fajna metoda
Biolander
Moderator
 
Posty: 140
Dołączył(a): 29 gru 2009, 12:42

Powrót do ZDROWE ODŻYWIANIE

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości