Witam,
od niedawna jestem nową uźytkowniczkom mydła Allep. Na poczatek kupiłam Allep z 5% doddatkiem oleju laurowego. Jest świetne. Po 1,5 tygodnia używania buzia wygląda ładnie, zniknęło dużo czerwonych krostek z czoła, skóra po umyciu jest gładka, nie ma uczucia ściągnięcia, a samo namydlenie daje bardzo przyjemne uczucie. Mam wrażenie, że odkąd stosuję wystarcza mniejsza dawka kremu. Mydła uzywam też do kąpieli i sprawdza się równie dobrze. Skóra miękka, nawilżona, już nie swędzi, nawet bez balsamu. Zapach jak dla mnie miły, naturalny, o wiele lepszy niż sztuczne, drogeryjne aromaty. No i czuję się super mając śwodomość, że używam czegoś co jest naturalne, prawdziwe.
Mam jeszcze pytanie do wszystkich obeznanych z mydłami naturalnymi, bo ja swoja przygodę dopiero zaczynam. Jaka zawartość oleju laurowego jest najlepsza dla cery wrażliwej, naczynkowej, suchej? I jakie inne mydła dostępne w Biolanderze mogłabym jeszcze wypróbować przy takiej skórze? Zależy mi na jak najbardziej naturalnej, łagodnej pielęgancji i nawilżeniu. Zapach jest dla mnie sprawą drugorzędną.
I jeszcze jedna rzecz - jak ma się sprawa z mydłami Allep w płynie? Jak wynika ze składu nie są one chyba w 100% naturalne? Pytam, bo szukam czegoś na dłuższy wyjazd w plener, a mydło w kostce w tej sytuacji będzie trochę niewygodne.
Pozdrawiam i życzę słońca i radości ::))
Koryna